Werken bij PVG

Werken bij PVG

Kom jij ons team versterken?

Ons team bestaat uit dertig enthousiaste kraamverzorgenden, die volgens een efficiënte en flexibele planning werken. We vormen een leuke groep collega’s met veel ruimte voor zelfontwikkeling. Je werkt in een klein, gezellig team met ruimte om je eigen creativiteit en werkwijze in te vullen binnen het gezin waar je als kraamverzorgende actief bent.

Vacatures Kraamburo PVG

Ook zin om in dit spontane team te werken?
Neem een kijkje of een van onderstaande vacatures bij je past!

Gediplomeerde
kraamverzorgende

BBL Leerling
kraamverzorgende

Partus assistent
kraamzorg

Planner
kraamzorg

Vacature Gediplomeerde kraamverzorgende


Functie omschrijving
De moeder en pasgeboren baby worden centraal gesteld, maar ook de partner en eventuele andere kinderen zijn belangrijk. Naast het geven van informatie en voorlichting aan de gezinsleden over de verzorging van de baby heb je een signalerende rol waarbij de veiligheid en gezondheid van de baby centraal staat. Verder geef je ondersteuning in huishoudelijke taken. Je coacht op de zelfredzaamheid van de moeder en haar gezin waardoor je het mogelijk maakt dat de moeder weer voor zichzelf en het gezin kan zorgen wanneer jou werk erop zit.

Functie-eisen
– MBO niveau 3 verzorgende IG diploma met uitstroom Kraamzorg of een branche-specifiek diploma Kraamverzorgende.
– Je bent in het bezit van een B rijbewijs en een auto.
– Je werkt zelfstandig en je bent in staat om vertrouwen uit te stralen.
– Jij beschikt als kraamverzorgende over flexibiliteit, motivatie, assertiviteit en een groot inlevingsvermogen.
– Jij bent bereid om zorg te dragen voor de gehele kraamperiode inclusief het verlenen van eventuele partusassistentie.

Ons aanbod
Je bent welkom in ons klein, gezellige team. Wij faciliteren en ondersteunen de kraamverzorgende zoveel mogelijk door ruimte te creëren voor ontwikkeling en sociale contacten binnen de organisatie. Omdat wij er naar streven om één en dezelfde kraamverzorgende in te zetten per gezin werken we met een erg flexibele en efficiënte planning.

Als organisatie zijn we erg betrokken bij onze kraamverzorgende en wij bieden een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden. Het salaris is volgens cao Kraamzorg, FWG schaal 35.

Solliciteren
Wil jij ons team komen versterken? Stuur dan een email naar hr@kraamburopvg.nl of bel ons op 0485-454328.

Vacature leerling kraamverzorgende (BBL)

Meerdere keren per jaar starten we bij Kraamburo PVG weer met een opleiding tot kraamverzorgende.

Afhankelijk van je achtergrond ben je al binnen 4 maanden, 7 maanden of 1,5 jaar een gediplomeerde kraamzorg professional. Je bent de vraagbaak van het gezin in hun eerste periode met hun pasgeborene. Het is jouw taak om in samenwerking met de verloskundige ervoor te zorgen dat de ouders binnen 8 dagen met vertrouwen zelfstandig voor hun kindje kunnen zorgen. Omdat je bij een gezin in huis werkt, en ieder gezin weer anders is, weet je feilloos de behoeftes aan te voelen en hierop in te spelen. Je kunt een huishouden goed organiseren en houdt rekening met de privacy van het gezin.

De taken van een kraamverzorgende
– Je assisteert de verloskundige bij bevallingen
– Je bewaakt de gezondheid van de kraamvrouw en baby
– Je begeleidt en ondersteunt de kraamvrouw en het nieuwe gezin
– Je geeft voorlichting
– Je zorgt voor hygiëne en neemt de dagelijkse (huishoudelijke) zorg op je

De opleiding
De opleiding wordt aangeboden door Kraamburo PVG, in samenwerking met de Geboortezorg Academie. Indien je niet uit de zorgsector komt duurt de opleiding 1 jaar gevolgd door een half jaar verdieping. Indien je wel uit de zorgsector komt kun je in aanmerking komen voor een verkort traject van 4 of 7 maanden. Alle trajecten zijn gericht op de praktijk. De opleiding is ingedeeld in blokken van lesperiodes en stageperiodes. De lessen worden verzorgd door ervaren kraamverzorgenden en verloskundigen uit de praktijk. Binnen de eerste maand begint het eerste stageblok al en kun je meteen je opgedane kennis toepassen in de kraamgezinnen onder begeleiding van je werkbegeleider. Door het traject heen zal je alle competenties van het vak en de beroepshouding eigen maken, en langzaam aan losgelaten worden zodat je bij het behalen van je diploma zelfstandig kunt werken.

Toelatingseisen
– In bezit van een vmbo diploma of overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
– In bezit van een rijbewijs B en beschikking tot een auto
– Beheerst Nederlandse taal (niveau 2F)
– Je bent woonachtig in het werkgebied van PVG

Arbeidsvoorwaarden
De opleiding wordt betaald door PVG, en jij ontvangt salaris! Gedurende je opleiding krijg je een leer-arbeidsovereenkomst van 16-24 uur per week. 

Meer informatie
Op de website van de Geboortezorg Academie vind je meer informatie over de opleiding. 
Meer weten over het vak kraamzorg? In dit filmpje wordt meer uitgelegd.

Solliciteren
Wil jij ons team komen versterken? Stuur dan een email naar hr@kraamburopvg.nl of bel ons op 0485-454328.

 

Vacature partus assistent kraamzorg

Functie omschrijving
Als partus assistent kraamzorg ben je onmisbaar in de planning voor de nachten, weekenden, vakanties, en soms zelfs doordeweeks overdag. Je wordt ingewerkt om de taken van de kraamverzorgende voor, tijdens en vlak na de bevalling onder begeleiding uit te kunnen voeren. Dit omvat het assisteren van de verloskundige, het verzorgen, observeren en controleren van de kraamvrouw en baby, en het ondersteunen van de (borst)voeding. Na de bevalling word je afgelost door een collega die de rest van de kraamweek verzorgt.

Functie-eisen
– Je volgt de studie verloskunde en hebt je propedeuse behaald
– Je bent in het bezit van een B rijbewijs en een auto
– Je bent woonachtig in het werkgebied van PVG
– Je staat je open om je te verdiepen in de taken en verantwoordelijkheden van de kraamverzorgende
– Je werkt zelfstandig en je bent in staat om vertrouwen uit te stralen

Ons aanbod
Je bent onderdeel van ons klein, gezellige team. Omdat ons team centraal staat binnen PVG, wordt ook de planning door persoonlijk overleg zo goed mogelijk afgestemd op ieders beschikbaarheid en wensen. Omdat deze functie als bijbaan wordt aangeboden en de prioriteit bij je studie en stages ligt, is het aan jou om aan te geven wanneer je inzetbaar wilt, en kunt zijn. De arbeidsvoorwaarden worden toegelicht in een persoonlijk gesprek

Solliciteren en vragen
Wil jij ervaring opdoen met het assisteren bij bevallingen en ons team komen versterken? Of heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Stuur dan een mail naar hr@kraamburopvg.nl t.a.v. Lilly Wellen, of bel naar 0485-454328

 

Vacature planner kraamzorg (±15-25 uur per week)

Jij zorgt ervoor dat alle kersverse gezinnen in de watten gelegd worden door een van onze kraamverzorgende, óók als er opeens meerdere bevallingen tegelijkertijd zijn.

Jouw rol
De uitdagende puzzel waar je voor komt te staan, weet je iedere keer weer uit te dokteren. Zonder dat het gezin door heeft dat je nog moet gaan overleggen wie er over 2 uur bij ze zal starten. En nog belangrijker: zonder dat je je kraamcollega’s overvraagt.

Bij een kleine organisatie als PVG gaat je rol verder dan alleen puzzelen en plannen. Met een kantoorteam van drie collega’s houden we de hele organisatie op de rit. Van administratief tot een luisterend oor en alles daartussenin. Samen onderhouden we veel contact met cliënten, kraamverzorgenden en verloskundigen, zorgen we ervoor dat de administratie van cliëntdossiers en de financiën op orde blijft, voeren we intakegesprekken uit, coördineren we de opleiding tot kraamverzorgende voor onze leerlingen, en verzorgen we bijscholingen, teamuitjes etc. Om maar wat te noemen.

Ten slotte zijn niet alleen de kraamverzorgenden zo flexibel inzetbaar voor werk, ook jij bent als planner flexibel. De bereikbaarheid in de nachten en weekenden stem je samen met je twee andere collega’s af.

Je herkent jezelf hierin
– Je hebt HBO werk- en denkniveau
– Je bent stressbestendig: onder tijdsdruk presteer je beter
Flexibel inzetbaar; je neemt je werk gemakkelijk mee naar huis (harde eis)
– Je kunt goed luisteren, hebt overtuigingskracht en enthousiasme
– Je bent analytisch: je bewaart overzicht, overziet gevolgen, kan puzzelen met 101 mogelijkheden én schakelt snel in veranderende situaties
– Je neemt verantwoordelijkheid in ons kleine team: je bent proactief en ziet zelf het werk liggen.
– Je werkt handig in MS Office, met name in Excel.

Dit zoek jij verder in een baan
– Salaris conform cao kraamzorg FWG 40
– Een huiselijk kantoor in een landelijke omgeving (net onder Nijmegen)
– Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën
– Uitdagend én betekenisvol werk
– Onderdeel van ons kleine, maar zeker zo gezellige team

Ja ik wil!
Om te solliciteren kun je jouw CV en een motivatiebrief naar Lilly Wellen (hr@kraamburopvg.nl) sturen. Voor vragen kun je het beste telefonisch contact opnemen en vragen naar Lilly (0485-454328; best bereikbaar tussen 08.30 en 12.00 uur).