Werken bij PVG

Werken bij PVG

Heb jij een zorgzaam karakter en deins je niet terug voor onvoorspelbaarheid?

We verwelkomen graag nieuwe collega’s in ons team…

Als kraamverzorgende:
– assisteer je de verloskundige bij bevallingen
– bewaak je de gezondheid van kraamvrouw en baby
– ondersteun je de kraamvrouw en het nieuwe gezin
– geef je voorlichting
– zorg je voor hygiëne en neem je de dagelijkse (huishoudelijke) zorg op je

In het kraamgezin: 
is het jouw taak om in samenwerking met de verloskundige ervoor te zorgen dat de ouders binnen 8 dagen met vertrouwen zelfstandig voor hun kindje kunnen zorgen. Hierbij coach je op zelfredzaamheid van de moeder en haar gezin. Omdat je bij een gezin in huis werkt, en ieder gezin weer anders is, weet je feilloos de behoeftes aan te voelen en hierop in te spelen. Je kunt een huishouden goed organiseren en houdt rekening met de privacy van het gezin.

 

“Aandacht voor onze kraamverzorgende is aandacht voor onze cliënten.”

Bij Kraamburo PVG:
hebben we een nuchtere, maar vooral persoonlijke benadering. Een kleine organisatie betekent veel betrokkenheid bij jou als persoon. Je werkt zelfstandig in de kraamgezinnen, maar hebt een fijne band met collega’s om op terug te vallen. Zowel de collega’s in de kraamzorg bij bijvoorbeeld intervisie groepen, als de collega’s op kantoor staan voor je klaar om hun luisterende oor te bieden, of gewoon gezellig bij te kletsen onder een kopje koffie.

Ook is er aandacht voor sfeer en ontwikkeling. Ons kantoor is onze thuisbasis en dat voel je zodra je binnen loopt. Intervisie-, teambijeenkomsten en scholingen vinden allemaal op kantoor plaats. Je vindt er ook onze bibliotheek boordevol boeken over ons vakgebied. Voor andere activiteiten gaan we er ook graag met ons team op uit. Alles met het doel om er één groot feest van te maken!

Herken jij jezelf in onze visie?
Neem dan snel eens een kijkje bij onderstaande vacatures hoe jij kunt bijdragen aan ons team!

Gediplomeerd
kraamverzorgende

Partus assistent
kraamzorg

BBL opleiding
kraamverzorgende

Oriëntatiestage
kraamzorg

Vacature Gediplomeerd kraamverzorgende

 

De belangrijkste reden waarom onze kraamverzorgenden graag bij PVG werken?
Wij zijn al die jaren bij de kern van ons vak zijn gebleven. Onze kraamverzorgenden zijn het beste in het leveren van gewoon, goede kraamzorg.

Aandacht voor onze kraamverzorgende is aandacht voor onze cliënten.
Bij PVG omarmen we de onvoorspelbaarheid van de geboortezorg en ondersteunen onze kraamverzorgenden zo goed mogelijk bij het vinden van een gezonde balans tussen werk en privé. Een bevalling laat zich niet roosteren. Werkdagen en werktijden zijn in overleg wel af te stemmen. 

Omdat onze organisatie zo klein is, is er ruimte en aandacht voor jou, en kunnen we werk zo goed mogelijk op jouw persoonlijke situatie af te stemmen. Of je nu nog bij je ouders inwoont, of een voltallig gezin met (klein)kinderen draaiende houdt.

Met ons streven om één kraamverzorgende naar een kraamgezin te sturen, betekent dat jij aan het einde van jouw werkweek met een voldaan gevoel de voordeur achter je kunt sluiten in de wetenschap dat het kraamgezin zich, dankzij jouw goede zorgen, weet te redden met hun pasgeborene.

 Ten slotte is ons teamgevoel groot. Zo is iedere kraamverzorgende in ons team inzetbaar is voor het assisteren bij bevallingen, waardoor ook de wachtdiensten voor het hele team draagbaar blijven. Bij pieken is er goed overleg over extra inzetbaarheid en zet ieder haar schouders eronder op de manier waarop zij bij kan dragen.

Functie-eisen
– MBO niveau 3 verzorgende IG diploma met uitstroom Kraamzorg of een branche-specifiek diploma Kraamverzorgende.
– Je bent in het bezit van een B rijbewijs en een auto.
– Je werkt zelfstandig en je bent in staat om vertrouwen uit te stralen.
– Jij beschikt als kraamverzorgende over flexibiliteit, motivatie, assertiviteit en een groot inlevingsvermogen.
– Jij bent bereid om zorg te dragen voor de gehele kraamperiode inclusief het verlenen van eventuele partusassistentie.

* Mocht je geen geldig KCKZ registratie (meer) bezitten, kun je gewoon solliciteren. Samen bekijken we de mogelijkheden om deze registratie op orde te maken, zodat je met de juiste papieren op zak weer aan de slag kunt!

Ons aanbod
Je wordt direct opgenomen in ons fijne team van collega’s en staan voor je klaar.
Het salaris is volgens cao kraamzorg, FWG schaal 35. De overige arbeidsvoorwaarden worden toegelicht in een persoonlijk gesprek.

Interesse?
We plannen altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken, dus je mag bij interesse altijd je CV en motivatie sturen naar hr@kraamburopvg.nl. Indien je vooraf nog vragen hebt, kun je het beste even bellen naar 0485-454328 en vragen naar Lilly.

Vacature partus assistent kraamzorg

Functie omschrijving
Als partus assistent kraamzorg ben je onmisbaar in de planning voor de nachten, weekenden, vakanties, en soms zelfs doordeweeks overdag. Je wordt ingewerkt om de taken van de kraamverzorgende voor, tijdens en vlak na de bevalling onder begeleiding uit te kunnen voeren. Dit omvat het assisteren van de verloskundige, het verzorgen, observeren en controleren van de kraamvrouw en baby, en het ondersteunen van de (borst)voeding. Na de bevalling word je afgelost door een collega die de rest van de kraamweek verzorgt.

Functie-eisen
– Je bent gediplomeerd kraamverzorgende*,
OF je volgt de studie verloskunde en hebt je propedeuse behaald
– Je bent in het bezit van een B rijbewijs en een auto
– Je bent woonachtig in het werkgebied van PVG
– Je staat je open om je te verdiepen in de taken en verantwoordelijkheden van de kraamverzorgende
– Je werkt zelfstandig en je bent in staat om vertrouwen uit te stralen

* Mocht je als gediplomeerd kraamverzorgende geen geldig KCKZ registratie bezitten, kun je gewoon solliciteren. Samen bekijken we de mogelijkheden om deze registratie op orde te maken, zodat je met de juiste papieren op zak weer aan de slag kunt!

Ons aanbod
Je bent onderdeel van ons klein, gezellige team. Omdat ons team centraal staat binnen PVG, wordt ook de planning door persoonlijk overleg zo goed mogelijk afgestemd op ieders beschikbaarheid en wensen. Omdat deze functie als bijbaan wordt aangeboden en de prioriteit bij je studie en stages ligt, is het aan jou om aan te geven wanneer je inzetbaar wilt, en kunt zijn. De arbeidsvoorwaarden worden toegelicht in een persoonlijk gesprek

Solliciteren en vragen
Wil jij ervaring opdoen met het assisteren bij bevallingen en ons team komen versterken? Of heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Stuur dan een mail naar hr@kraamburopvg.nl t.a.v. Lilly Wellen, of bel naar 0485-454328

 

 

Vacature leerling kraamverzorgende (BBL)

 

Nog geen diploma kraamverzorgende? Geen probleem!
Wij bieden jou een BBL opleiding tot kraamverzorgende aan van maximaal 15 maanden en binnen de eerste maand sta je al in het kraamgezin! Onze collega’s leren jou de  fijne kneepjes  van het vak. De opleiding wordt betaald door ons, en jij ontvangt salaris

De opleiding
De opleiding wordt aangeboden door Kraamburo PVG, in samenwerking met de Geboortezorg Academie. Ook als je geen achtergrond hebt in de zorg kun je de opleiding starten, en duurt deze 15 maanden. Heb je al een diploma Verzorgende IG? Dan is de opleiding nog 7 maanden.

De opleiding is erg gericht op de praktijk, en ingedeeld in blokken van lesperiodes en stageperiodes. De lessen worden verzorgd door ervaren kraamverzorgenden en verloskundigen van de Geboortezorg Academie.

De stage periodes loop je bij PVG. De eerste stage start al in de eerste maand van je opleiding. De begeleiding in de kraamgezinnen stemmen we af op jouw behoeften. Zo heb je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ieder kraamgezin doe je weer andere ervaringen op en ontmoet je veel verschillende collega’s als werkbegeleider. Daarom heb je één vaste praktijkopleider die jou begeleidt van start tot afstuderen. Naast dat ze ieder gezin persoonlijk met je evalueert, ondersteunt ze je ook om zoveel mogelijk uit jouw ontwikkeling als kraamverzorgende te halen.

Zo sta je uiteindelijk volledig zelfstandig in jouw kraamgezinnen, vol vertrouwen en met diploma op zak!

Toelatingseisen
– In bezit van een vmbo diploma of overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
– In bezit van een rijbewijs B en beschikking tot een auto
– Beheerst Nederlandse taal (niveau 2F)
– Je bent woonachtig in het werkgebied van PVG

Arbeidsvoorwaarden
De opleiding wordt betaald door PVG en jij ontvangt salaris! Gedurende je opleiding krijg je een leer-arbeidsovereenkomst van 16-24 uur per week. 

Meer informatie
Op de website van de Geboortezorg Academie vind je meer informatie over de opleiding. 
Meer weten over het vak kraamzorg? In dit filmpje wordt meer uitgelegd.

Interesse?
We plannen altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken, dus je mag bij interesse altijd je CV en motivatie sturen naar hr@kraamburopvg.nl. Indien je vooraf nog vragen hebt, kun je het beste even bellen naar 0485-454328 en vragen naar Lilly.

 

Oriëntatiestage kraamzorg (6 weken)

Altijd al getwijfeld of het vak kraamzorg bij je past? Of ben je het vak onlangs tegen het lijf gelopen en lijkt je dit een leuk beroep?

Bij Kraamburo PVG kun je jezelf oriënteren op het beroep door middel van een vrijblijvende stage van zes weken. Je loopt met ongeveer drie kraamgezinnen mee. Zo krijg je een goed beeld van het werk inhoudelijk, maar voel je ook hoe het is om met de onvoorspelbaarheid van het vak om te gaan. Tevens maak je kennis met de sfeer en de persoonlijke begeleiding die je ook tijdens een opleiding tot kraamverzorgende ontvangt.

Verloop stage
Je start de stage met jouw vaste praktijkopleider bij ons op kantoor. Zij legt je uit wat je kan verwachten en geeft je jouw kraamzorg jasjes mee. Samen stellen jullie jouw persoonlijke leerdoelen voor deze periode. Wil je met name ervaring opdoen met vakinhoudelijke aspecten zoals het uitvoeren van controles? Of wil je eerst voelen hoe het is om ook ’s nachts ieder moment opgeroepen te kunnen worden voor het ondersteunen bij de bevalling?

 In de drie gezinnen proberen we je in ieder geval met drie verschillende werkbegeleiders mee te laten lopen, zodat je kunt proeven van de verschillende werkwijzen. Na ieder gezin evalueert jouw vaste praktijkopleider hoe het is gegaan. Hoe gaat het met jouw leerdoelen? Zijn er dingen die je in het volgend gezin anders aan wilt pakken?

De stage sluiten we af met een eindgesprek op kantoor waarin we bespreken in hoeverre je jouw leerdoelen hebt behaald en hoe je jouw tijd als kraamverzorgende hebt ervaren. Als je een toekomst ziet in de kraamzorg, bespreken we via welk traject dit het beste bij jou zou passen.

Vliegende start
Een mooie bonus van je stage: als het goed is gegaan ben je verzekerd van een plekje bij het eerstvolgende startmoment van de opleiding! Mocht jij dit ook zien te zitten, kun je letterlijk een vliegende start maken. Je weet jezelf in het ‘eerste’ gezin al een goede houding te geven, je kent al enkelen van jouw nieuwe collega’s en met je praktijkopleider kun je nog dieper in gaan op de leerdoelen van je opleiding.

Toelatingseisen
– In bezit van een vmbo diploma of overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
– In bezit van een rijbewijs B en beschikking tot een auto
– Beheerst Nederlandse taal (niveau 2F)
– Je bent woonachtig in het werkgebied van PVG

Vergoeding
Je ontvangt een stagevergoeding van 450 euro bruto per maand.

Interesse?
We plannen altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te bespreken, dus je mag bij interesse altijd je CV en motivatie sturen naar hr@kraamburopvg.nl. Indien je vooraf nog vragen hebt, kun je het beste even bellen naar 0485-454328 en vragen naar Lilly.