Evaluatie

Opstart

Opstart

 

Als je bevallen bent in het ziekenhuis en naar huis mag, neem je contact met ons op. We spreken dan een tijd af hoe laat de kraamverzorgende bij jou zal zijn.

In drukke maanden kan het zijn dat het even duurt voordat de kraamverzorgende er is. Met name als je ’s avonds of ’s nachts ontslagen wordt uit het ziekenhuis is het gebruikelijk dat de kraamverzorgende de volgende ochtend komt. Je zal dan vanuit de afdeling van het ziekenhuis de nodige instructies mee krijgen voor de nacht.

Om er voor te zorgen dat je de eerste uren thuis met een gerust gevoel vooruit kunt met je baby, hebben we op deze pagina uitgewerkt waar je alle informatie kunt vinden. Als je het fijn vindt, kun je hier al eens rustig naar kijken voordat je gaat bevallen. Zo voel je jezelf goed voorbereid.

Gedragen Zorg map
In de map Gedragen Zorg vind je het blad ‘Instructies voor de avond en nacht’. Hierin vind je een volledig overzicht van alle belangrijke punten die je de eerste nacht zou willen weten.

Instructie filmpjes
Daarnaast hebben verschillende kraamzorgorganisaties goede instructie filmpjes gemaakt. We hebben de filmpjes die overeenkomen met onze werkwijze hieronder op een rijtje gezet:

De eerste uren thuis met je baby: in dit filmpje vind je alle informatie die wij geven wanneer we de kraamzorg de eerste dag opstarten.

Vragen?
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de filmpjes of omdat de instructies niet helder zijn, kun je contact opnemen met ons (0485-454328, optie 2). We bellen je dan zo snel mogelijk terug.

Voor inhoudelijke vragen kun je direct bij jouw verloskundige terecht.