Werkzaamheden

In de kraamperiode houdt de kraamverzorgende de gezondheid en welzijn van jou en je pasgeboren kindje nauwlettend in het oog. Ze biedt brede ondersteuning. Zo geeft ze algemene gezondheidsvoorlichting en merkt mogelijke problemen op. De kraamverzorgende ziet er ook op toe dat de hielprik uitgevoerd wordt. Daarnaast verricht ze licht huishoudelijk werk. Ook de partner en eventuele broertjes en/of zusjes worden niet vergeten.

Het kraamdossier

Voor de rapportage stelt PVG het zogenaamde kraamdossier beschikbaar. Alle belangrijke zaken tijdens de bevalling en de kraamperiode komen hierin te staan, ook met het oog op latere zorg. Bijzonderheden over moeder en kind komen in het dossier, dat een onderdeel is van Gedragen Zorg. Belangrijk, en wellicht ook nog eens leuk voor later.

Bereikbaarheid Kraamburo PVG

Heb je vragen? Dan kun je ons tijdens kantooruren bellen. Is er direct zorg, zoals bevallingsassistentie, nodig? Dan kun je ons 24 uur per dag bereiken. Spreek je naam en telefoonnummer in op ons antwoordapparaat en je wordt binnen tien minuten teruggebeld.

Vraag direct Kraamzorg aan