Poliklinisch bevallen

Als een ziekenhuisomgeving je een veilig gevoel geeft, dan kun je ervoor kiezen om daar te bevallen, ook zonder medische noodzaak. De bevalling begint thuis en tijdens de ontsluitingsfase ga je naar het ziekenhuis op eigen gelegenheid. Het vervoer moet je dus zelf regelen. Op dat moment wordt de kraamverzorgende gebeld en ook zij zal naar het ziekenhuis komen. Ook hier begeleidt de verloskundige samen met de kraamverzorgende de bevalling. Na de bevalling gaat de kraamverzorgende met je naar huis.

Extra kosten poliklinisch bevallen

Je kunt je keuze om poliklinisch te bevallen tot het laatste moment uitstellen. Gaat de bevalling zó vlot, dan kun je gewoon thuis bevallen. Andersom geldt hetzelfde. Poliklinische bevalling brengt soms extra kosten met zich mee. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

Ziekenhuizen

Met de ziekenhuizen Bernhoven Uden, Maasziekenhuis Beugen en Radboudumc Nijmegen hebben wij een samenwerkingsverband. Hier kunnen wij de hele bevalling assisteren en je vervolgens tot en met de thuiskomst begeleiden. In Geboortehuis NEO (van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen) assisteert een verpleegkundige de verloskundige. Na de bevalling ga je direct naar huis. Neem contact met ons op en vervolgens komt onze kraamverzorgende naar je toe.

Vraag direct Kraamzorg aan