Voeding

Welke voeding je je kindje gaat geven, bepaal je zelf. Ook nu is het belangrijk jezelf te informeren en hierna terug te gaan naar je gevoel. Beslis je vanuit je gevoel, dan is dit de juiste keuze. Daarbij mag je voortdurend rekenen op toegewijde begeleiding door de kraamverzorgende. Tijdens de kraamtijd krijg je van haar uitgebreide informatie over kunstvoeding. Vóór die tijd willen we je graag informeren over borstvoeding.

Heel natuurlijk…

Borstvoeding geven is een natuurlijk proces: je doet het bijna als vanzelf. Ruim tachtig procent van de (aanstaande) moeders kiest ervoor. Het is de meest natuurlijke voeding, gemaakt voor baby’s. Het bevat precies de juiste voedingsstoffen, antistoffen, groeihormonen en levende cellen die een baby nodig heeft. Borstvoeding geven is een klein feestje voor moeder en kind. Het kind gedijt goed op de moederwarmte, de bescherming en het slokje troost. Hier wordt de basis gelegd voor een veilige hechting. Alle voordelen worden beschreven in onze informatiemap Gedragen Zorg.

Begeleiding

Niettemin zijn goede begeleiding, vooral de eerste dagen na de bevalling, en de juiste informatie heel belangrijk voor het slagen ervan. Als je borstvoeding wilt gaan geven, zal de kraamverzorgende je tijdens de kraamperiode begeleiden en adviseren. Mocht het nodig zijn, dan kan zij altijd de lactatiekundige raadplegen.